Stenløse Rådhus

Att.: Willy Eliasen

Rådhustorvet 2

3660  Stenløse

23. oktober 2003

 

 

 

 

Frederikssundsfingeren

 

Kære Willy Eliasen,

 

I morges på vej på arbejde ad Frederikssundsvej hørte jeg i Københavns Radio, at du havde udtalt, at Vejdirektoratet hører mest på motorvejsmodstanderne, idet direktoratet har besluttet at foretage en yderligere undersøgelse af muligheden for en 0+ løsning på Frederikssundsvej.

 

Den udtalelse kan efter min mening ikke stå alene, så her har du mine kommentarer:

 

Jeg kender mange stenløseborgere, der ligesom min mand og jeg stemte på dig til kommunalvalget p.g.a. af din klare modstand mod motorvejen før valget (vi er mange, der er utroligt skuffede og føler os ført bag lyset). Med andre ord – du har skiftet mening.

 

Alle ved, at motorvejsmodstanderne er modstandere af motorveje – ingen tvivl her. At de så oven i købet i deres helt frivillige og slidsomme arbejde (i deres fritid) har været så fagligt dygtige, at de har kunnet overbevise Vejdirektoratet om, at en yderligere undersøgelse er nødvendig, er jo dybt beundringsværdigt.

 

Hvad kan du have imod en yderligere undersøgelse, hvis du virkelig er interesseret i at få den bedste løsning for kommunen og dens borgere? Måske er du så heldig, at det går den vej du gerne vil - hvem ved. Du må bare styre din tålmodighed, ligesom alle vi, der i årevis har været berørt af planerne om motorvejen og uvisheden om, hvor linieføringen skulle ligge.

 

Jeg er ikke i tvivl om, at stenløseborgerne gerne ser en renovering og udbygning af Frederikssundsvej, men jeg er på den anden side heller ikke i tvivl om, at de stenløseborgere (og det er sikkert mange), der kører ad Frederikssundsvej hver morgen, godt er klar over at der ikke er brug for en motorvej før Måløv. Jeg kører på mange forskellige tidspunkter om morgenen – mellem 06.30 og 08.00, og kan oplyse, at der på Frederikssundsvej, der hvor jeg

kører på (krydset Krogholmvej/Frederikssundsvej), køres med mere end god plads og med ca. 110 km i timen indtil Måløv. Mens vi kører der om morgenen, kan vi så i Københavns Radio høre, hvor slemt det står til på samtlige motorveje til København – der er uendelige kører, trafikuheld, og en trafiktæthed, der langt - meget langt overgår trafiktætheden på Frederikssundsvej.

 

Jeg er taknemmelig for, at der i vores område findes nogle mennesker, der har overskud og ekspertise til at forsvare borgernes ret til tilbundsgående undersøgelser, når større anlæg skal bygges – specielt set i lyset af, at mange af vore lokale politikere desværre slet ikke har føling med, hvad kommunens borgere har brug for og hvad de ønsker.

 

Jeg er lykkelig for, at vi har en grundlovssikret ret til at vælge vores politikere, og at vores politikere max. sidder for en 4-årig periode. Det giver mig nemlig mulighed for, hvis jeg bliver skuffet og opdager at jeg har stemt på en forkert, at give min stemme til en anden næste gang.

Det er i orden, at vores politikere før et valg troede, at de kunne gøre mere end de så rent faktisk kunne, men det er ikke i orden at lade sig vælge på en så vigtig ting som modstand mod en motorvej, for så efter valget at erklære, at man nu har fået nye oplysninger, der gør at man er blevet tilhænger – det er dybt uprofessionelt. Som borger må man forvente, at de politikere, der stiller op til valg, har sat sig grundigt ind i baggrunden for de ”mærkevarer” de lader sig vælge på.

 

Venlig hilsen

 

 

Kirsten Malinovsky

Damstensvej 10

3660  Stenløse