Så drop dog den motorvej

af Marianne Thorsen

Grøn Trafik i Bycirklen

 

 

Torben Koed skrev et meget modigt læserbrev i seneste nummer af Ledøje-Smørum Avis, hvor han opfordrer til at få bygget motorvejen. Læserbrevet fortjener et par kommentarer. Det er således ikke mig, der har fundet ud af, at man sparer sølle ét minut med en ny motorvej. Det er faktisk Hovedstadens Udviklingsråd, som ikke ligefrem kan påstås at være motorvejsmodstander. Hvordan dette minut er beregnet, fremgår dog ikke af deres trafikplan 2003, hvor det står oplyst.

 

Derimod vil rejsetiden helt sikkert kunne reduceres med meget mere end ét minut ved at ombygge krydsene i Ballerup, så de bliver niveaufrie og uden lysregulering. Det kan bilisterne på Frederikssundsvej i dag sikkert skrive under på. Samtidig kan vi undgå de grimme trafikulykker i disse kryds.

 

Det er rigtigt, som Torben Koed skriver, at biltrafikken ikke kan undgå at blive påvirket i anlægsperioden. I stedet for at køre igennem Ledøje-Smørum, er der dog gode muligheder for at ta’ toget. Vi har fået dobbeltspor til Frederikssund, og nu får vi også nye tog, så der bliver masser af plads til ekstra passagerer. Om et par år får vi desuden en ny køreplan med reducerede rejsetider, så toget bedre kan konkurrere med bilen. Så mangler vi bare nogle pendlercykler på Ballerup station og nogle hurtige pendlerbusser til arbejdspladserne i Lautrupparken.

 

På den måde undgår vi en motorvej henover alle drikkevandsområderne - og Ledøje-Smørum kommune undgår at blive skåret i fire stykker og gjort til et trafikhelvede.